Back to Articole din blogul rawdia

Ioana

Eu sunt  Ioana am 22 de ani.Intr-o zi, cam acum doi ani m-am decis sa nu mai consum produse animale de nici un fel. Am urmarit vreo doua documentare si am inteles foarte repede ca asta e, asa e bine, asa trebuie sa fie, asa e normal, asa e uman.

In primele 6 luni am fost foarte entuziasmata de adevarul descoperit de mine atunci si le povesteam tuturor prietenilor, incercand sa-i conving in fel si chip sa renunte si ei la acest obicei.Investeam o gramada de energie in tot felul de dezbateri pro si contra cu tot felul de oameni. Evident, nu am reusit sa conving pe nimeni, cativa au fost de acord dar doar atat. Asa am inteles ca acest concept poate fi inteles numai prin Sine, de catre Sine si areloc numai prin trezirea proprie a Sinelui. Intelegere si alegere proprie.

1780376_3903722327379_1789846837_o

Tot la inceput am fost entuziasmata sa incerc tot felul de retete, prajiturele si asa mai departe.

Am incercat tot felul de chestii…raw, neraw, restaurante vegetariene…

In prezent nu mai caut sa conving lumea. Nu mai sunt nici entuziasmata, a devenit ceva normal pentru mine.Nu mi-a lipsit o clipa niciun fel de carne, vreo omleta sau vreun cascaval.Cred ca asa mi-a fost dat mie pentru ca “prea mi-a fost usor”.

Intr-adevar, au existat momente cand la o masa cu alti oameni sau asa, sa fie putin ciudat sau dificil, sa refuz tipuri de mancaruri doar din aceasta cauza, sa miroasa superb si sa zic “eu nu”

Acum vara sunt cea mai fericita.As manca salate peste salate si nu am nevoie de nimic altceva.Nu ma mai complic nici cu prepararea prajiturilor sau alte nebunii.

Fructe si legume, ce avem nevoie mai mult? Asta cred eu.

Adesea, oamenii isi pun problema de proteine.Eu le zic ca nu e nicio problema caci pana si fructele contin proteine. Si daca chiar asta e teama, un aport insufiecient de proteine, acesta se poate calcula foarte usor in fucntie de fiecare si de fiecare aliment.

Ce mananc eu?pai toate legumele si toate fructele.Imi place avocado mult mult.Imi place hummusul, pastele, germenii, toate natiile de alune..si uite asa se fac si proteinele.

Mancarurile de toate genurile de legume gatite imi plac mult deci nu cred ca as alege raw vegan .

Mai mananc gemuri, miere, unt de arahide,..lucruri simple, la indemana oricui. Cum ziceam, am renuntat sa ma complic.

Cred ca a trece la o alimentatie vegana este greu din punct de vedere al obiceiurilor.Oamenii sunt obisnuiti sa manance oua prajite dimineata sau eventual o felie de paine cu unt si o felie de salam…sunt obisnuiti ca sa aibe in farfurie o” garnitura” de legume cu felul principal, carnea..si asa mai departe.  Eu mananc legume pe paine, fructe pe paine, garnitura + garnitura J), salata cu paine…si pana si cei din jurul meu s-au obisnuit ba chiar mananca si ei asa.Nu mai pare ceva anormal.

Colegii mei se amuzau cand ma vedeau pe la scoala cu senvisuri pline cu rosii,castraveti,salata,morcovi.. obisnuiau sa ma intrebebune ierburile”? Si adevarul e ca sunt chiar bune.

 

Pe langa convingerile religioase, anatomice, umaniste…adevarul este ca produsele animale nu sunt sanatoase pentru organismul nostru. Si mai ales cele de pe piata, obtinute la nivel industrial.Sunt boala curata la fel ca toate produsele din supermarket..mai ales asa zisele Țmunchies.Odata cu alegerea acestui regim eu am ales sanatatea si sunt foarte fericita ca nu mai consum toate prostiile de “mancaruri”care au o vibratie scazuta si imbolnavesc.

 

Evident ca ma simt si bine, si pura, si fericita, si sanatoasa…si atunci cand mananc nu simt ca aduc in mine ceva negativ, rau.Aduc fericire, culori si natura. <3 Namaste

Share this post

Back to Articole din blogul rawdia
 
Glovo
bolt food
Tazzbyemag