Back to Articole din blogul rawdia

Ce trebuie să știi înainte să începi o cură detox de trei sau cinci zile

Un subiect foarte important în acest an a fost și este în continuare, cura de detoxifiere cu sucuri. Toate lumea își dorește să arate bine, să fie sănătos și să se bucure de beneficiile legumelor și fructelor sezoniere.

Însă, o cură de detox nu este ceva ce faci din auzite. Este necesar să cunoști câteva regulile de bază, ce tipuri de conbinații poți face, care este perioada optimă pentru astfel de cure și mai ales să fii la curent cu orice afecțiune ai putea avea. Toate aceste informații te vor ajuta să ai parte de o cură de detoxifiere corectă și să te bucuri de toate beneficiile acestor sucuri minune.

Cunoscută, îndrăgită și apreciată de tot mai mulți oameni, cura de detoxifiere cu sucuri este o variantă care ne ajută sa ne detoxifiem organismul și ficatul și să scapăm de tot ce înseamnă colacei inestetici și grăsime în exces. Așa cum îi spune și numele, această dietă presupune consumul sucurilor, din fructe, ierburi, legume sau mixuri, pe parcursul câtorva zile precum, 3 sau 5.

Este important să știm că astfel de cure sunt indicate mai ales vara pentru că găsim cu usurință fructe și legume proaspete, iar caldură de afară ne impiedică să consumăm mâncăruri grase sau greu de digerat.

Înaintea unei cure de detoxifiere indiferent de numărul de zile, presupune eliminarea din alimentaţie a alimentelor procesate din comerţ, cafea, alcool, tutun, zahăr, făină, lactate, carne, ouă. În schimb, sucurile proaspete de fructe şi legume vor fi cele care ajută la eliminarea toxinelor şi regenerarea ţesuturilor.

01-inalt

O cură de detoxifiere nu înseamnă înfometare şi este foarte indicată, atât vreme cât nu-ţi privezi organismul de nutrienţi esenţiali. De aceea, curele de detoxifiere de trei zile sunt un mare beneficiu pentru sistemul digestiv şi întregul organism, iar cea mai bună soluţie este de a consuma doar sucuri proaspăt din fructe şi legume. Astfel, organismul primeşte nutrienţii de care are nevoie, însă într-o formă mult mai ușoară şi pentru care nu trebuie să muncească foarte mult pentru a le procesa.

Varianta de detox cu sucuri de fruncte și legume pentru 5 zile, funcționează pe același principiu, enzimele continute de fructe și legume vor ajuta procesul tău digestiv, te vor ajuta să asimilezi mai bine nutrienții și îți vor da multă energie. Antioxidanții vor proteja organismul tău de radicalii liberi nocivi și vor ajuta la buna funcționare a ficatului.

Este important să încercăm să consumăm sucurile pe care le facem chiar în propria bucătărie, imediat după ce le-am pregătit în felul acesta știm exact ceea ce bem. De asemenea, este important să încercăm să combinăm în mod inteligent diferite fructe sau legume, sucurile astfel obținute ne vor delecta simturile și în mod special papilele gustative.

Poți să combini două, trei legume precum țelină, morcovi și spanac cu lamânie. Sau kiwi cu spanac și lămânie. De asemenea, sucurile din mere și țelină sunt foarte nutritive. Alte mixuri se pot realiza din broccoli cu spanac și măr sau castraveți cu mentă și lime. Combină aceste sucuri și cu chlorella sau cu spirulină, pentru un plus de energie.

Un sprijin important în orice dietă detox este slow juicer-ul Kuvings. Kuvigns este ultima inovaţie în materie de stoarcere prin presare la rece. În plus, ceea ce ne ajută foarte mult este pâlnia extra largă  (7.5 cm) ce permite stoarcerea în întregime a fructelor şi legumelor întregi, fără a le distruge structura naturală. Faţă de un storcător clasic, Kuvings permite obţinerea unui suc natural, 100% omogen, bogat în vitamine, enzime şi alte substanţe nutritive. Poate stoarce la viteză redusă (60 rpm) atât legume și fructe, cât și frunze, verdețuri, iarbă de grâu, germeni sau rădăcinoase. Storcătorul este uşor de montat şi folosit, peria rotativă de curăţare permite curăţarea aparatului mult mai rapid şi fără efort, iar separatorul de semințe și pulpă extrag doar sucul sănătos și nutritiv. Motorul puternic de 240W asigură o calitate constantă, funcţionează silenţios şi stoarce chiar şi legume tari.

Nu uitați, în timpul detoxifierii, corpul are nevoie de odihnă și relaxare. Fiecare organism funcţionează altfel şi este necesar să descoperim soluţilei potrivite pentru sănătatea noastră.

Mai multe detalii găsiţi pe site-ul oficial www.kuvings-romania.ro.

Share this post

Back to Articole din blogul rawdia