25 de grame

snickers fara zahar

Știai numărul ăsta? Cam atât cântărește un alint care te sufocă. Pentru cel iubit sub formă de bomboane, pentru creierul tău pentru energie, faci inconștient lucruri care te aduc aproape și peste limita asta de 25. 

Ce reprezintă? 

Conform Asociației Americane a inimii, maximul de zahăr permis într-o zi este de: 

  • Bărbați: 37.5 grame, adică 9 lingurițe, adică 150 calorii
  • Femei: 25 de grame, adică 6 lingurițe, adică 100 calorii

Și peste limită știm ce stă, dar ce facem pentru alint, energie, bucurie? 

Simplu, facem deserturi imposibile, cum le-ar numi ceva franciză internațională, și trecem pe dulciuri vegane.

Prăjituri fără zahăr – tentațiile după care nu numeri păreri de rău

desert raw vegan rawdia cluj

Motivul pentru care ”vegan” înseamnă în parte și sănătos, sau SAFE pentru dietetici, copii sau conștiința ta, este că NU CONȚINE ZAHĂR prelucrat, ci doar provenit natural din legume și fructe. 

Ingredientele noastre, dacă vrei un mic exemplu, sună așa: migdale, curmale, smochine, avocado, suc portocale, vanilie, cacao, ulei cocos, suc lămâie, mentă, caju, spirulina, miere/zahar de cocos. 

Prăjiturile vegane sunt o provocare, dar niciodată un compromis. Pentru că nu trebuie să știi toate beneficiile, ci să te bucuri de gust. 

Ce condiții trebuie să îndeplinească acel ”CEVA DULCE” după care ne topim: 

– să fie dulce

– să fie proaspăt

– să merite așteptarea

– să ne dea energie

– să ne aducă complimente dacă îl oferim

– să ne aducă invidie dacă îl păstrăm doar pentru noi

dulciuri vegane rawdia

De ce vorbim de prăjituri vegane dar senzații cât se poate de animale?

Pentru că deși un restaurant raw vegan, ne concentrăm pe gust la fel de mult. Teste peste teste, rețete peste rețete, judecate nu după principiul ”Merge, măcar e sănătos”, ci după cât de mult am ținut ochii închiși și cum suna acel ”Mmmmmm” după prima degustare. 

Și ne reușește. 

recomandare prajituri vegane

Și când GUST+VEGAN-ZAHĂR= ceva de încercat, atunci nu putem decât să vă spunem și vouă ce pierdeți. 

De aceea se caută constat prin meniul nostru prăjituri de post, ce nu conțin urme animale.  Pentru că în prăjiturile sau dulciurile vegane nu vei găsi nici 25, nici 2, nici 5, nici măcar una dintre cifrele acestea care ne sperie. 

Și în loc de asta….

Avem prajiturile vegane fără zahăr, tot snickers, dar așa, mai pentru inimă, suflet și sănătate. Fără zahăr procesat, dar cu iubire, restul sunt ingrediente. Un ”păcat” permis!

sneackers vegan

Pe visiblesugar.com poți găsi și tu – doar dacă vrei vise urâte – reprezentări vizuale ale zahărului din diferite alimente. E doar unul dintre motivele pentru care lucrăm în fiecare zi la rețete și alternative echilibrate nutrițional, în spectrul raw vegan. 

Am citit pe csid.ro ce se petrece în corp când renunțăm la zahăr: scade colesterolul, avem energie, dispar inflamațiile, apare gândirea limpede, scăpăm de dependență. 

Cam la fel ca atunci când renunțăm la VINOVĂȚIE, nu? 

Corpul ne-a cerut, sănătatea a insistat, iar alternativele sunt prea delicioase ca să nu vă spunem că tot ce am crezut despre DULCE E O MINCIUNĂ. Nu orice e dulce aduce complicații. 

Iar pe rawdia.ro/cluj/produse/desert găsești prajituri vegane, bomboane, snacksuri și torturi care potolesc pofta, deschid subiecte de conversație, sunt ceva deosebit. 

 

Din experiență am ales să trecem de la rău la raw și prin rawdia Cluj-Napoca vrem să aducem tentații la care singurul dezavantaj este că au număr și stoc limitat. 

Prăjituri raw vegane – REȚETE pentru DRAGOBETE în fiecare zi

Ne inspirăm din sărbătoarea ce vine, dar milităm pentru gesturi de iubire în fiecare zi.

Iubire pentru sănătatea noastră, pentru papilele gustative, pentru momentele când a găti sau a gusta ceva bun este tot ce ne ajută să ne reîncărcăm. 

Așa că uite o rețetă de dulce vegan, fără zahăr. 

Tort raw-vegan de ciocolată

Ingrediente blat, care se amestecă la mixer: 400 g – migdale înmuiate, 25 g –  curmale, 30 g – smochine, 50 g – miere, 1 g –  sare. 

Pentru cremă amestecă în blender: 4 miezuri de avocado, 350 g miere (sau după gust), 100  g cacao, 500 g ulei cocos, 300 ml suc stors din portocale, 5 g vanilie, 2 linguri de lucuma, 200 g – fructe pădure.

Compoziția merge peste blat, și pentru decorare se presară fructe la alegere. Se lasă la congelator până se întărește. Și se consumă până îți topește inima. 

tort de ciocolata raw

Și dacă tu nu ai vreme să o prepari, atunci hai în plimbare pe la noi sau pe site și spune-ne doar atât: De cât ți-a poftă? 

#rawdia Cluj-Napoca – ComenziMeniul săptămâniiDulciuri

Tags:

ANPC | SOL | Termeni și Condiții

© 2013-2019 RAWDIA Toate drepturile rezervate.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

There are no products
sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account