Regimul Ohsawa 7 cu Rawdia Cluj-Napoca

  • 10 zile de regim
  • sistem abonament (4 produse 50 Ron/zi) – plata în prima zi
  • un nou regim începe MARȚI, 11 FEBRUARIE, înscriere până VINERI, 7 FEBRUARIE!

Meniul Ohsawa 7

Ziua 1
lipii faina integrala
supa de taitei de orez si orez basmati
mancare de hrisca
taitei de hrisca cu orez integral
Ziua 2
painici la cuptor din faina integrala
supa de taitei de grau integral si hrisca
mancare de hrisca cu taitei de orez
orez integral
Ziua 3
lipii din faina integrala
supa de taitei din hrisca si orez
mamaliga de mei cu lapte de orez
taitei de grau  cu condiment de grau copt
Ziua 4
painici la cuptor din faina integrala
supa de orez
grau copt
mancare de hrisca si mei
Ziua 5
lipii  din faina integrala
supa de hrisca cu taitei de orez
terci de grau
orez basmati 2 culori

 

 

 

 

Ziua 6
painici la cuptor lungi si subtiri
supa de taitei de orez si mei
orez integral
terci de hrisca
Ziua 7
lipii din faina integrala
supa de taitei de hrisca si orez
orez basmati cu hrisca si grau copt
taitei de orez si grau integral cu condiment de grau copt
Ziua 8
painici la cuptor din faina integrala
supa de orez si hrisca
mancare de mei si taitei de orez
terci de grau
Ziua 9
lipii din faina integrala
supa mix taitei
orez integral cu grau copt
mamaliga de mei cu lapte de orez
Ziua 10
painici la cuptor din faina integrala
supa cu taitei din orez si orez basmati 2 culori
taitei de hrisca si grau integral cu grau copt
mancare de hrisca

BENEFICIILE REGIMULUI OHSAWA 7

Regimul Ohsawa durează 10 zile și scopul său principal este cel de detoxifiere, rejuvenare, curățare profundă a organismului la toate nivelele.
Schimbările posibile sunt îmbunătățirea somnului, curățarea tenului, dispariția cearcănelor, corectarea problemelor de tranzit intestinal, dispariția hemoroizilor de mici dimensiuni, scăderea în greutate (variabil în functie de persoană) – acesta nu este o cură de slăbire.
Pe perioada regimului pot să apară simptome ca balonare, lipsă de apetit, irascibilitate, tulburări de somn, dar toate cu caracter pasager, fiind un semn de vindecare.
În această perioadă se mănâncă doar cele 4 cereale integrale (grâu, orez, hrișcă, mei), preparate prin fierbere sau coacere, și se bea doar apă (se recomandă foarte tare a nu se consuma cafea sau ceai pentru a obține eficiență maximă).
Se recomandă ca preparatele să fie mâncate integral, adiă tot ce e în pachet, indiferent dacă există senzație de foame asociată sau nu; cerealele au un puternic efect de curățare, și prezența lor în organism în cantitatea oferită e necesară.
Se recomandă consumul de apă după nevoie.
Înainte de a Începe un regim Ohsawa este bine ca zilele de pregătire să fie cu o dietă mai ușoară, fără preparate prăjite sau carne, pentru a face tranziția către cele 10 zile cât mai ușoară.
Din acest motiv, noi propunem doritorilor extinderea curei în așa fel încât să cuprindă doar un sfârșit de săptamână, pentru a nu îngreuna suplimentar stilul de viață curent.

MACROBIOTICA

”NU este nici o medicină populară empirică, nici o tehnică mistică, paliativă, religioasă, științifică, spirituală sau simptomatică.

Macrobiotica ESTE aplicarea biologică și fiziologică a filosofiei și medicinei Orientale, o concepție dialectică a Universului infinit.”

(George Ohsawa. Zen macrobiotics, the art of rejuvenation and longevity)

10 mijloace sănătoase pentru a mânca și a bea

Alimentația face parte din principiul de viață expus de George Ohsawa, nu e vorba doar strict de mâncare.

”Leacul bolilor este infinit de simplu! Doar opriți-vă din a viola ordinea naturală a Universului.”

Ohsawa a organizat principiile sale alimentare în 10 categorii de dietă, gândite ca și GHID pentru cei care doresc să urmeze o cale către sănătate.

Dieta nr. 7 este cea mai restrictivă și este recomandată la ora actuală sub forma de DIETĂ DE POSTIRE pentru 10 zile. De la dieta nr. 3 în sus, Ohsawa consideră că se pot urma dietele pe termen lung fără daune asupra sănătății. De la dieta nr. 3 în jos, el recomandă o adaptare lentă și cu grijă, doar pentru cei ”foarte curioși și aventuroși”.

E important să ținem minte mereu că mesajul principal al lui Ohsawa a fost ca FIECARE persoană să își dezvolte judecata PROPRIE, astfel încât să se elibereze complet de ORICE dietă prescrisă, nici măcar de el însuși!

Cele 10 diete Ohsawa

George Ohsawa 

(18.10.1893 – 23.04.1966)

Inițiatorul Macrobioticii – George Ohsawa

Născut Nyoichi Sakurazawa, este fondatorul dietei macrobiotice. Când trăia în Europa, a folosit și numele Musagendo Sakurazawa, Nyoiti Sakurazawa și Yukikazu Sakurazawa. În Franța a folosit numele franțuzesc Georges, și uneori numele lui este scris și așa.

A scris aproximativ 300 de cărți în japoneză și 20 în franceză. A definit sănătatea pe baza a 7 criterii: lipsa oboselii, poftă de mâncare bună, somn bun, memorie bună, umor bun, precizie în gândire și acțiune, și recunoștință.

Ohsawa s-a născut într-o familie de samurai săraci din orașul Shingu, prefectura Wakayama. Nu avea bani disponibili pentru educație superioară. În jur de 1913 s-a alăturat mișcării Shiku-yo Kai, studiind cu Manabu Nishibata, un discipol direct al lui Sagen Ishizuka (medic al Armatei Imperiale Japoneze; pionier al conceptului shokuiku – educatia alimentară – și a dietei macrobiotice; primul care a investigat valorile nutriționale ale grânelor integrale și a algelor de mare), la Tokio.

Introducerea graduală a zahărului în dieta japonezilor a adus cu sine patologiile vestice. O moașă japoneză, educate după tehnica vestică medicală, s-a îmbolnăvit și a fost abandonată ca și caz incurabil de către medicii vestici pe care i-a solicitat. Trei dintre copiii ei au murit în același fel. Al patrulea, Nyoiti Sakurazawa (Ohsawa), s-a opus ideii de a muri de tuberculoză și ulcer în adolescență. El a început să studieze Medicina Veche Orientală care fusese declarată ilegală în Japonia. Sakurazawa a fost atras de cariera neortodoxă a medicului japonez Dr. Sagen Ishizuka. El vindecase mii de pacienți prin folosirea tradițională a alimentelor după ce aceștia fuseseră abandonați ca incurabili de către noua medicină vestică.

Ohsawa scrie în cartea sa că s-a vindecat singur de tuberculoză la vârsta de 19 ani prin aplicarea vechiului concept chinezesc yin și yang, plus învățăturile lui Sagen Ishizuka.

Apoi a călătorit în Europa și a început să își popularizeze filosofia la Paris. În această perioadă a adoptat numele de Ohsawa. Numele se presupune că vine de la francezul ”Oh, ca va”, care înseamnă ”Totul e bine” sau ”Sunt bine” ca răspuns la întrebarea ”Ce mai faci?”. După ani s-a întors în Japonia pentru a iniția o fundație și a aduna recruți pentru noua lui filosofie. În 1931 a publicat cartea ”Principiul unic” în care explica ordinea yin-yang a Universului.

După ce a atras atenția în timpul celui de al 2lea Război Mondial prin ideile sale pacifiste, a scris o carte prin care prevestea înfrângerea Japoniei, fiind încarcerat. După ce a fost eliberat din închisoare de către generalul McArthur, și-a mutat instituția într-o zonă izolată în munți în prefectura Yamanashi.

Se presupune că a obținut numele vestic pentru mișcarea sa dintr-o carte scrisă de Christoph Wilhelm Hufeland, un medic prusac. Se știe că Ohsawa a cunoscut în Europa un descendent al lui Hufeland.

În perioada petrecută în Franța, Ohsawa a scris mai multe cărți în franceză. Printre ele se numărau “L’Ere Atomique” (Era atomică), scrisă în perioada crizei rachetelor cubaneze. În acestă carte, și în toate cărțile scrise de el, Ohsawa a alocat multe pagini explicării macrobioticii: cum poate macrobiotica să pună în lumină probleme sociale și cauze pentru războaie; cum poate macrobiotica să faciliteze o lume în care războiul va fi văzut ca un rezultat a unei greșeli de judecată și va fi eliminat de pe lista soluțiilor eficiente de conflict social.

Ohsawa a atras atenția prin prezicerea morților unor personalități publice, inclusive John F Kennedy, pe baza metodei de diagnostic cunoscute în Japonia ca ”sanpaku” (literalmente ”trei goluri”), în care o zonă alba dedesubt și câte două de ambele părți a irisului apare cand ochiul este privit exact din față. Această anomalie era considerată un semn de oboseală extremă care expune individual la accidente și îl face lent în reacții. Samuraii erau antrenați să observe această caracteristică pentru a evalua cât de formidabil era oponentul lor în luptă. Ohsawa folosea acest diagnostic în învățăturile sale, adaptat ca un indicator al stării generale de sănătate.

Asasinarea lui JF Kennedy l-a inspirat pe Tom Wolfe să scrie: ”Abdul Karim Kassem, Ngo Dinh Diem, și președintele Kennedy, toți ”sanpaku” și acum împușcați mortal, toți distruși de soarta lui ”sanpaku”, ceea ce este mai mult decât coincidență și ar trebui să fie semnal de alarmă, spune Macrobiotica, așa cum a fost demonstrat de liderul ei, George Ohsawa, profet japonez al Principiului Unic.”

Acest articol a atras atenția lui William Dufy, care, găsind ajutor în dieta cu orez brun recomandată de Ohsawa, a devenit un avocat al macrobioticii, și a călătorit la Paris să se întâlnească cu Ohsawa și publicistul Felix Morrow. Ohsawa i-a dat lui Duffy un pachet și i-a spus ”Aici ai o viață întreagă de scrieri. Fă ce poți mai bun cu ele. Este rândul tău.” Aceste scrieri au ajuns să fie publicate de către editura lui Morrow, University Books, sub numele provocator de ”Cu toții sunteți sanpaku”.

Ohsawa a murit de atac de cord la vârsta de 74 de ani.

Sursa: Wikipedia

ANPC | SOL | Termeni și Condiții

© 2013-2019 RAWDIA Toate drepturile rezervate.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

There are no products
sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account