Back to Articole din blogul rawdia

cozonac raw

6 porţii

 

ingrediente:

250 g fulgi de ovăz

200 g curmale

250 g nucă (mărunţită)

50 gr seminţe de floarea soarelui

100 g stafidecozonac raw (9)

70 g ciocolată raw

30 g cacao

¼ linguriţă turmeric

1 lingură miere

1 sare

 

blat

pentru început, zâmbim şi ne gândim la ceva frumos şi luminos. apoi trimitem iubire la toţi cei care vor gusta din minunatul cozonăcel.

fulgii de ovăz se fac faină, iar curmalele se zdrobesc tandru în blender împreună cu 300 ml apă, până capătă consistenţa unui s0s. într-un castron se pun faina de ovăz, 250 g din sosul de curmale obţinut anterior, puţină sare și un sfert de linguriţă de turmeric. toate se amestecă şi se obţine un aluat.

 

cremă

se face ciocolata raw din 1 parte cacao, 2 părţi unt de cacao şi 1,5 părţi miere. acestea se omogenizează la thermomix, care se setează la o temperatură de maxim 40 grade, pentru a ajuta la topirea untului de cacao. in lipsa unui termomix, untul de cacao se topeşte în prealabil pe pe bain marie.

se amestecă în blender nuca, seminţele de floarea soarelui şi ciocolata raw. se pun într-un castron şi se adaugă sosul de curmale rămas, cacao şi miere.

aluatul se întinde (30/20 cm) pe o folie alimentară, iar peste el se întinde crema şi se presară stafidele. se rulează şi se lasă la frigider circa 1 oră.

et voila! cozonacelul raw-vegan este numai bun de servit.

Share this post

Back to Articole din blogul rawdia
 
Glovo
bolt food
Tazzbyemag