Ai observat vreodată o schimbare a atitudinii în timp ce ești înconjurat de o anumită culoare? Probabil ca da!
Culoarea rosie ne aduce bucurie, energie, e culoarea iubirii. La fel si plantele care au aceasta culoare sunt pline de nutrienti. Sfecla, rosiile, ardeiul rosu, rubarba, ceapa rosie, ridichea, toate acestea sunt bogate in antioxidanti, acid folic, potasiu si nitrati, sulfuri de allil.
Consumate zilnic s-a constatat ca pot ajuta sanatatea inimii, protejeaza organismul prin intarirea sistemului imunitar. Substanta din sfecla care ii da acea culoare de rubinie – betalaina, este un antioxidant cu proprietati antiinflamatorii.
Cum putem consuma aceste legume?
Sub forma de suc sau smoothie, in ciorbe sau ghiveci, sau crude in salate.
Incepe-ti dimineata cu un suc imuno-energizant compus din: sfecla, morcov, ghimbir, oferit de Rawdia.
La pranz poti savura un bors de sfecla si seara un carppaccio de sfecla cu hummus.
Ceapa verde, ridichi, loboda, urzici, stevie, spanac, toate ne coloreaza farfuria si ne-o umplu cu vitamine.
Iata cateva meniuri de primavara cu... read more
Cruciferele, care includ legume precum broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles și kale, oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate.
Atat... read more
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.