comenzile cu livrare plasate după ora 10:00 vor fi livrate a doua zi, mulțumim pentru înțelegere
Back to Articole din blogul rawdia

De ce să mâncăm unt de cacao?

Cacaoa este un arbore de poveste. Fructele sale stau la originea unui produs iubit de toata lumea, ciocolata. Putin stiu, insa, ca ciocolata era initial mai degraba o bautura cremoasa, decat tableta cu care suntem invatati astazi. Din fructul de cacao se extrage un ingredient de baza folosit in ciocolata, untul de cacao. In ultimii ani, untul de cacao a fost utilizat din ce in ce mai mult si in alte tipuri de produse, pentru ca este versatil, sanatos si are o aroma specifica ce incanta papilele tuturor. Untul de cacao are o caracteristica importanta: temperatura sa de topire corespunde cu temperatura corpului uman. Practic, atunci cand mananci ceva facut cu unt de cacao, ti se topeste, la propriu, in gura. Delicios, nu-i asa?! Si totul natural, fara niciun fel de chimicale.

Ca si compozitie, in grasimile untului de cacao domina acidul oleic, care exista si in uleiul de masline si care a dovedit in numeroase studii ca este foarte sanatos pentru aparatul cardio-vascular. In plus, untul de cacao, desi este un concentrat lipidic, contine si antioxidanti care contribuie la neutralizarea radicalilor liberi. Pentru a beneficia de acesti antioxidanti, este indicat sa alegeti unt de cacao nerafinat, organic, care a fost prelucrat la temperaturi foarte scazute. Numai astfel polifenolii din fructul de cacao nu vor fi pierduti. Studii aflate deocamdata la inceput ne arata ca acesti polifenoli sunt si antiinflamatori, regland activitatea limfocitelor T care, atunci cand functioneaza in exces, pot contribui la aparitia unor afectiuni serioase, de tipul fibromialgiei, psoriazsului sau sindromului de astenie cronica.

Nu uitati ca untul de cacao se foloseste cu excelente rezultate si in aplicatii topice, gasindu-se in produse cosmetice sau care trateaza tegumentele. In creme dermatologice si cosmetice, el protejeaza si intinereste pielea, calmeaza eczemele sau dermatitele de tot felul si, unii spun, ar diminua formarea ridurilor sau a vergeturilor.

Daca v-ati hotarat sa il consumati in diferite preparate culinare, fiti atenti: este sanatos, dar are multe calorii. Stiu prea bine ca e delicios, dar ca orice lucru bun, trebuie consumat in cantitati moderate.

Pofta buna, deci!

Share this post

Back to Articole din blogul rawdia