Back to Articole din blogul rawdia

falafel

reţetă pentru aprox. 40 buc.

 

ingrediente:

voie bună, tandreţe și, ca de obicei în reţetele rawdia, multă iubire

în plus, mai punem:

3 căni migdale înmuiate câteva ore

3 morcovi

5 ciuperci

½ ţelină

2 leg. mărar

6 căţei usturoi

1 ½ ceapă roşie

2 lg sos soia

3 lg ulei măsline

4 Lgt muştar

1 Lg sare

2 Lg curry ( se gustă)

1 cană făină de în

3, 4 Lg psyllium

1 cană susan

 

spălam şi scurgem foarte bine nucile, apoi le mărunţim într-un robot de bucătărie, lăsându-le totuşi textura semi crocantă. mai pe româneşte, nu le facem praf şi pulbere. ad literam.

adăugăm apoi treptat în robot legumele spălate şi tăiate, usturoiul, uleiul şi mirodeniile. amestecăm bine totul până obţinem o compoziţie omogenă şi dornică să devină un falalfel de pomină.

transferăm totul într-un bol şi mai amestecăm manual până simţim că s-au încorporat omogen toate ingredientele.

adăugăm făina de în pentru a lega compoziţia.

modelăm biluţe din aluat, le presăm şi aşezăm falafelul obţinut pe hârtie cerată. lăsăm la deshidratat timp de 8-10 ore.

păstrăm la frigider timp de 4 zile.

Share this post

Back to Articole din blogul rawdia
 
Glovo
bolt food
Tazzbyemag