falafel
reţetă pentru aprox. 40 buc.
ingrediente:
voie bună, tandreţe și, ca de obicei în reţetele rawdia, multă iubire
în plus, mai punem:
3 căni migdale înmuiate câteva ore
3 morcovi
5 ciuperci
½ ţelină
2 leg. mărar
6 căţei usturoi
1 ½ ceapă roşie
2 lg sos soia
3 lg ulei măsline
4 Lgt muştar
1 Lg sare
2 Lg curry ( se gustă)
1 cană făină de în
3, 4 Lg psyllium
1 cană susan
spălam şi scurgem foarte bine nucile, apoi le mărunţim într-un robot de bucătărie, lăsându-le totuşi textura semi crocantă. mai pe româneşte, nu le facem praf şi pulbere. ad literam.
adăugăm apoi treptat în robot legumele spălate şi tăiate, usturoiul, uleiul şi mirodeniile. amestecăm bine totul până obţinem o compoziţie omogenă şi dornică să devină un falalfel de pomină.
transferăm totul într-un bol şi mai amestecăm manual până simţim că s-au încorporat omogen toate ingredientele.
adăugăm făina de în pentru a lega compoziţia.
modelăm biluţe din aluat, le presăm şi aşezăm falafelul obţinut pe hârtie cerată. lăsăm la deshidratat timp de 8-10 ore.
păstrăm la frigider timp de 4 zile.