icre de amaranth


icre de amaranth

reţetă pentru 400g

 

ingrediente

½ cană amaranth fiert

2 linguri maioneză din soia

3 linguri ceapă roşie tocată mărunt

1 ½ linguriţă sare

3 linguri zeamă de lămâie

 

se pune la înmuiat peste noapte, 1 cană amaranth cu 3 căni apă şi 2 linguri suc de lămâie, apoi se pune la fiert cu apă în care a stat peste noapte.

 

maioneza de soia

1/2 cană boabe soia se pun la înmuiat min 4 ore, se amestecă în blender cu 1 cană de apă, se strecoară. se fierbe şi se lăsa la răcit. după ce s-a răcit se amestecă în blender cu aceeaşi cantitate de ulei de măsline ( lapte de soia/ulei măsline 1:1 ). rezultă o emulsie mai moale iar la adăugarea sucului de la o lămâie, se întăreşte. se adăugă sare după gust.

în final, se amestecă amaranthul fiert cu restul ingredientelor