Back to Articole din blogul rawdia

Kombucha – Ciuperca nemuririi

In urmă cu peste 2000 de ani, în china a fost descoperită o ciupercă despre care se spunea că ar aduce nemurirea: o vieţuitoare stranie ce creştea numai în ceai negru îndulcit, se dezvoltă rapid ca o masă gelatinoasă, iar lichidul obţinut prin filtrare avea un gust plăcut şi înviorător.

Ulterior, bautura a devenit un veritabil leac şi în Japonia, datorită împăratului Inkyo, care suferea de o boală digestivă pe care nici un medic nu o putea vindeca. atunci a ajuns la curte un medic din china, doctorul kombu, care a adus cu el această băutură preparată dintr-o ciupercă miraculoasă. şi chiar s-a dovedit a fi miraculoasă, pentru că împăratul s-a vindecat imediat şi s-a simţit mai tânăr şi mai viguros ca niciodată. Entuziasmat, el a numit ciuperca după numele medicului chinez: kombucha.

Din extremul orient, ciuperca a fost adusă în Rusia, unde a devenit foarte populară, fiind cunoscută sub numele de “ceaiul kwas”. în cele din urmă, acest elixir a ajuns şi în europa, iar în mănăstirile benedictine era folosit intensiv de călugări în secolul al XVIII-lea.

Deşi este cunoscută sub numele de ciupercă, kombucha nu este o ciupercă, ci o colonie de 12 specii de microorganisme care convieţuiesc în simbioză, alcătuind un sistem biologic fascinant prin complexitatea sa. termenul ştiinţific pentru această masă asemănătoare jeleului este “zooglea”. colonia este compusă din bacterii “prietenoase” şi ciuperci (drojdii) care transformă zahărul şi principiile active ale ceaiului negru în substanţe cu efecte vindecătoare remarcabile.

Ceaiul divin – aşa cum mai este numit – este produs prin plasarea unei colonii uscate de kombucha într-o soluţie de ceai şi zahăr. ceaiul negru şi zahărul alb sunt cele mai bune substanţe nutritive. pe durata a 6-15 zile au loc procese metabolice biologice şi chimice care produc o multitudine de substanţe cu efecte benefice.

In kombucha trăiesc milioane de celule vii care regenerează flora intestinală şi întregul nostru organism, dispunând de o putere excelentă de detoxifiere, întărire a sistemului imunitar şi de vindecare. ceaiul este un remediu preţios împotriva reumatismului, a gutei, a deranjamentelor digestive, dar şi a bolilor infecţioase şi a anumitor forme de cancer. despre kombucha se spune că întinereşte şi redă vigoarea pierdută, elimină efectele otrăvirilor lente şi apăra organismul de majoritatea bolilor, fiind chiar considerat un panaceu.

Deşi analiza chimică a ciupercii nu a fost complet elucidată, cercetătorii au descoperit că ea conţine mari cantităţi de vitamina c şi vitamine din complexul b (b1, b2, b3, b6, b12), ceea ce justifică proprietăţile sale de reîntinerire. În acest elixir au mai fost descoperite substanţe antibiotice şi antivirale foarte puternice, care explică folosirea sa cu succes împotriva bolilor infecţioase.

Cea mai importantă proprietate a “ceaiului divin” este cea detoxifiantă, de unde şi utilizările sale în tratarea reumatismului, a gutei şi a bolilor de piele. De asemenea, conţine şi substanţe cu efecte hormonale, motiv pentru care este recomandat ca remediu pentru vârsta a treia, dar şi pentru copiii aflaţi în perioada de creştere sau la pubertate.

fără gluten

kombucha

17.00 lei

ingrediente: black tea, kombucha

Categorii: ,

Informații suplimentare

Greutate 250 g
fara gluten

da

calorii/portie

40

glucide/portie

8

Share this post

Back to Articole din blogul rawdia
 
Glovo
bolt food
Tazzbyemag
 
has been added to your cart.
Checkout