lasagna raw-vegana
ingrediente:
1 zucchini/dovlecel feliat pe lungime (acestia se deshidrateaza cam jumatate de ora, pana devin un pic flexibili)
1 rosie feliata subtire
sos de rosii picant
pesto de busuioc
branzica de caju
1 ciuperci proaspete (taiate in feliute subtiri)
frunze de rucola
lasagna se va realiza in mai multe straturi, dupa cum urmeaza:
- primul strat: dovlecei, branzica caju, ciuperci, pesto, rucola.
- al doilea strat: dovlecei, branzica caju ( foarte subtire), rosii proaspete, pesto, masline.
- al treilea strat: dovlecei, sos rosii picant.
cum sa faci sosul picant de rosii?
ingrediente:
4 rosii proaspete
8 rosii deshidratate
2 ardei iuti deshidratati
1 lingurita sare
1 ardei gras rosu
4 linguri ulei de masline
se pun toate in blender pana se obtine consistenta unui sos.
cum sa faci pesto de busuioc?
ingrediente:
50 g busuioc
50 g patrunjel
70 g seminte canepa
70 g caju
100 ml ulei masline
5 g sare
1 catel usturoi
amestecam toate ingredientele in blender (exceptie uleiul) si blendam cat mai bine. adaugam uleiul si mai mixam 5 sec.
branzica de caju
85 g caju hidratat
10 ml suc lamaie
5 g sare
15 g ceapa verde taiata cubulete
5 g marar tocat
30 ml apa
caju, sucul de lamaie, apa si sarea se blendeaza impreuna pana se obtine o pasta omogena. in aceasta se adauga ceapa si mararul si se amesteca cu o spatula. puteti sa mai adaugati sare si lamaie dupa gust.
pofta super buna!