Back to Articole din blogul rawdia

pacheţele de primavera cu dressing

3 porţii – 24 buc tăiate

ingrediente:

–    foi de orez

–    3 morcovi raşi

–    2 căni verdeţuri ( spanac, ruccola)

–    vlăstari

–    1 ardei gras (feliat pe lung)

–    4 fire ceapă verde

–    1 cană varză roşie tăiată fin

–    germeni grâu

–    ½ legătură mărar

 

dressing

–    1 cană pulpă migdale

–    2 linguri de ghimbir tocat

–    ½ cană apă

–    2 linguriţe suc lămâie

–    ½ cană miere (sau mai puţin)

–    3 linguriţe sos soia

–    2 linguriţe ulei susan/măsline

–    2 căţei usturoi

–    2 linguriţe tahini

–    puţină boia iute

 

sădim un gând bun în suflet şi ne aşternem un zambet pe chip.

ne întindem bine-bine, suflecăm mânecile şi … la treabă.

amestecăm toate ingredientele sosului în blender şi le mixăm la viteză mare până se omogenizează. când e gata îl punem la păstrare la frigider.

radem morcovii şi îi amestecăm cu mărarul tocat. feliem apoi subţire ardeii, ceapă şi varză.

înmuiem o foaie de orez timp de 30 sec în apă caldă, apoi o scoatem şi o aşezăm pe suprafaţa de lucru. Începem să o umplem adăugând întâi morcovii rasi la mijlocul foii, lăsând libere capetele pt a le rula în interior. apoi adăugăm treptat ardeiul, ceapă, vlăstarii, germenii, şi frunzele verzi. rulăm foaia cât mai strâns, îi îndoim capetele spre interior şi servim alături de sosul de ghimbir.

la final savurăm încântarea de pe chipul celui care le mănâncă…

 

termen valabilitate 2 zile.

Share this post

Back to Articole din blogul rawdia
 
Glovo
bolt food
Tazzbyemag