pâinea cu maia
savurează adevărata pâine!
specială, gustoasă, sănătoasă.
Pâinea comercială poate conţine până la 22 de ingrediente pe care suntem nevoiţi să le înghiţim atunci când o mâncăm
în mod normal şi natural, ca să faci o pâine nu îţi trebuie mai mult de 3 ingrediente: faină, apă şi sare.
fără drojdie de bere şi fără nimic altceva adăugat.
pâinea cu maia o găsești la rawdia.
câteva dintre beneficiile consumului de pâine cu maia:
- gust mai bun și complex.
- îmbunătățește predigestia făinii din pâine, datorită conținutului ridicat de lizineși a diminuării prezenței glutenului.
- are un indice glicemic mai scăzut decât pâinea făcută cu drojdie.
- prin fermentația cu maia, proteinele din gluten sunt dezactivate parțial sau chiar total.
- maiaua neutralizează acidul fitic din cereale, responsabil pentru împiedicarea absorbției minerarelor de către corpul uman.
- pâinea dospită cu maia ajută la repopularea tractului intestinal cu bacterii bune, îmbunătățind astfel digestia
- spre deosebire de drojdia comercială, maiaua nu favorizează dezvoltarea candidei în organism.
mai multe detalii găsești aici