Back to Articole din blogul rawdia

pâinici raw de hrişcă

ingrediente:

1 cană hrişcă uscată (înmuiată peste noapte)

1/2 cană seminţe de floarea soarelui (înmuiate peste noapte)

2 lg. sare (sau după gust)

1 lg. chimen măcinat

chimen seminţe (pentru decor)

1  cană faină in (mai adăugăm dacă este necesar)

seminţe de mac (1 mână)

apă

 

pentru început trimitem 2-3 bezele-n stânga şi dreapta ca “să intrăm în stare”. spălam şi scurgem bine seminţele şi hrişcă.

punem în blender toate ingredientele,  adăugăm apă cât să le acopere.

mixăm foarte bine totul. pasta obţinută o turnăm într-un vas încăpător.

e indicat să avem un amestec cât mai puţin apos pentru a se lega cât mai repede.

lăsăm compoziţia să se odihnească 15-20min. pentru a se lega şi apoi întindem cu ajutorul unei linguri cercuri de grosime medie pe hârtia deshidratorului.

presărăm mac şi chimen pe fiecare pâinică şi lăsăm la deshidratat 10-12 ore sau până când pâinicile se pot dezlipi uşor de pe hârtie.

 

termen de valabilitate: 7 zile

Share this post

Back to Articole din blogul rawdia
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

Cookie-uri terțe

This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.