pizza raw-vegana
ingrediente:
– 4 felii focaccia
– branzica de caju
– ciuperci proaspete
– masline deshidratate
– rucola
– pesto din busuioc
– sos de rosii picant
pe feliile de focaccia se intinde branzica de caju, peste care se aseaza cipercile proaspete feliate. apoi se pun pesto, rucola si sosul de rosii picant. se orneaza cu masline
cum faci focaccia?
ingrediente:
500 g migdale hidratate
30 g seminte in
10 g usturoi zdrobit
100 g rosii deshidratate
600 g rosii proaspete
150 g ardei gras rosu
1 mar ras
15 g busuioc proaspat, tocat
100 g masline tocate
2 g oregano uscat
2 g busuioc uscat
5 g sare
apa
25 g fulgi de drojdie inactiva
- maruntim in robot migdalele, dar nu pana in stadiul de faina ci le lasam putin grunjoase.
- usturoiul, rosiile uscate (acestea sunt in prealabil hidratate 30 minute) si cele proaspete, ardeiul gras si marul se omogenizeaza la blender pana se obtine consistenta unui piure. la sfarsit se adauga si busuiocul proaspat si se mai blendeaza 2-3 secunde.
- semintele de in se fac faina
- ceea ce am obtinut mai sus impreuna cu ingredientele ramase se amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza bine. apoi se lasa sa se odihneasca 15 minute. daca cumva aluatul e prea tare, atunci se mai pot adauga rosii proaspete blendate. daca e prea moale, se poate adauga faina de in
- amestecul obtinut se intinde la deshidrator, se portioneaza in felii cu o spatula si se lasa 8-10 ore.
termen de valabilitate: 7 zile
cum faci pesto-ul de busuioc?
ingrediente:
50 g busuioc
50 g patrunjel
70 g seminte canepa
70 g caju
100 ml ulei masline
5 g sare
1 catel usturoi
amestecam toate ingredientele in blender (exceptie uleiul) si blendam cat mai bine. adaugam uleiul si mai mixam 5 sec.
cum faci sosul picant?
ingrediente:
4 rosii proaspete
8 rosii deshidratate
2 ardei iuti deshidratati
1 lingurita sare
1 ardei gras rosu
4 linguri ulei de masline
se pun toate in blender pana se obtine consistenta unui sos.
branzica de caju
85 g caju hidratat
10 ml suc lamaie
5 g sare
15 g ceapa verde taiata cubulete
5 g marar tocat
30 ml apa
caju, sucul de lamaie, apa si sarea se blendeaza impreuna pana se obtine o pasta omogena. in aceasta se adauga ceapa si mararul si se amesteca cu o spatula. puteti sa mai adaugati sare si lamaie dupa gust.