salata de linte germinata
10 portii – 170 gr/portie
linte verde germinata – 1 kg (se obtine din ½ kg linte cruda, care se lasa la germinat de seara pana dimineata)
1 bucata ardei gras rosu
3, 4 rosii
2 buc ceapa rosie
3, 4 catei de usturoi zdrobiti
ulei de masline, sare, boia iute, piper, patrunjel tocat
se fierbe lintea germinata 15 min cu putina sare. se strecoara in sita si se lasa la racorit. se adauga ardeiul rosu, rosiile, ceapa rosie si usturoi, taiate in prealabil in cubulete mici. se pune putin ulei de masline, sare, boia, piper si patrunjel tocat. se amesteca usor. se serveste pe pat de salata verde.
dressing de tofu
250 g tofu
100 ml ulei masline
50 ml lamaie
sare, piper
3 catei usturoi
3 linguri fulgi de drojdie
se mixeaza toate si se adauga peste salata.
pofta buna!
Comment (1)
Buna Amalia! Eu traiesc la greci de ani buni si lentia la ei este considerata un deliciu.Reteta pe care ai postat-o este minunata.Am facut-o si a iesit minunat.Daca inca te mai intereseaza reteta fara carne sa stii ca este extraordinara.O faci exact ca pe cea cu carne (bineinteles fara sa pui carnea) dupa care atunci cand o servesti (calda obligatoriu) pui ulei de masline sau de care ai si putin otet dupa gust Ce mai iti lingi manutele de placere.Fiul meu de 7 ani eeste indragostit de aceasta mancare.Succes si multumesc pentru existenta site-ului tau ! Pupi si tine-o tot asa.
Comments are closed.