Back to Articole din blogul rawdia

sfaturi pentru o cură de detox corectă în timpul verii

Vara este anotimpul perfect pentru a începe o cură de detoxifiere, din mai multe motive: mergem la mare sau la piscină şi corpul nostru trebuie să fie în formă, pieţele sunt pline de legume şi fructe, iar organismul trebuie să fie pregătit pentru a înfrunta temperaturile ridicate. Astfel, vă recomandam să încercaţi detoxifierea în această vară, sigur vă va ajuta să arătaţi şi să vă simţiţi foarte bine.

Am strâns câteva sfaturi uşor de pus în practică ce vă vor ajuta să începeţi o cură de detoxifiere oricând doriţi.

Beţi doar sucuri proaspete!

O cură detox poate dura în jur de o săptămână, perioadă în care vă veţi hrăni doar cu sucuri verzi din frunze, vlăstari, legume şi fructe. Pentru a vă obisnui organismul, înainte cu o săptămână puteţi sa  eliminaţi treptat mâncarea gătită şi să introduceţi în alimentaţie legumele şi fructele, pe care să le consumaţi proaspete. Apoi, pe perioada curei, beţi zilnic 2 litri de sucuri verzi. Aceste sucuri sunt foarte uşor asimilate de organism, nu suprasolicită stomacul, iar nutrienţii lor intră rapid în sânge şi scot toxinele.

Variaţi frunzele!

Este important să  nu consumaţi niciodată aceleaşi frunze, rădăcinoase sau fructe. La fiecare suc, adăugaţi cel puţin 3-4 frunze diverse de la zi la zi. Corpul nostru are nevoie de o diversitate de nutrienţi pentru a funcţiona normal. Pe cât posibil, încercaţi să introduceţi sucurile verzi în alimentaţia zilnică, indiferent de anotimp. În ceea ce priveşte frunzele, puteţi alege următoarele: măcriş, spanac, salată, pătlagină, păpădie, sfeclă, varză creaţă, trifoi, lucernă, conopidă, lujeri de ţelină, păpădie, coada şoricelului, iarbă grasă, gulie, zmeură şi căpşuni, etc. Frunzele se combină doar cu mere, cu rădăcinoase (morcovi, cartofi dulci, sfeclă roşie, ghimbir), cu vlăstari (de lucernă, floarea soarelui, varză etc.). Nu se combină fructe cu rădăcinoase, pentru a nu vă afecta digestia, dacă aveţi o sensibilitate.

01-inalt
La culcare înainte de ora 23.00!

Ştiaţi că cel mai bun somn e cel dinainte de ora 24.00? Te odihneşti mai bine şi permiţi organelor să-şi facă detoxifierea. Spre exemplu, detoxifierea ficatului începe în jurul orei 22.30. Dacă nu aveţi un somn adânc între aceste ore, pierdeţi etapele cele mai importante ale detoxifierii.

Faceţi sport!

Mişcarea în aer liber oxigenează creierul şi vă umple de energie. Încercaţi să vă înconjuraţi, măcar în această perioadă, de energie pozitivă şi să evitaţi stresul, principalul inamic al sănătăţii noastre. Însa, este important să evitaţi sportul intensiv pe toate perioada de detoxifiere.

Un sprijin important în orice dietă detox este slow juicer-ul Kuvings.  Kuvings este ultima inovaţie în materie de storcatoare prin presare la rece. În plus, ceea ce ne ajută foarte mult este pâlnia extra largă  (7.5 cm) ce permite stoarcerea delicată a fructelor şi legumelor întregi, fără a le distruge structura naturală. Faţă de un storcător clasic, Kuvings permite obţinerea unui suc natural, 100% omogen, bogat în vitamine, enzime şi alte substanţe nutritive. Poate stoarce la viteză redusă (60 rpm) atât legume și fructe, cât și frunze, verdețuri, iarbă de grâu, germeni sau rădăcinoase. Storcătorul este uşor de montat şi folosit, peria rotativă de curăţare permite curăţarea aparatului mult mai rapid şi fără efort, iar separatorul de semințe și pulpă extrag doar sucul sănătos și nutritiv. Motorul puternic de 240W asigură o calitate constantă, funcţionează silenţios şi stoarce chiar şi legume tari.

Mai multe detalii găsiţi pe site-ul oficial www.kuvings-romania.ro.

Nu uitaţi că în orice dietă, nu numai în cele detox, nu există un tipar universal. Fiecare organism funcţionează altfel şi este necesar să descoperim varietatea de soluţii optime pentru sănătatea noastră.

 

Share this post

Back to Articole din blogul rawdia
 
Glovo
bolt food
Tazzbyemag