tort de ciocolata cu nuca
ciocolata raw – 400 g
96 g masa de cacao
192 g unt de cacao
152 g miere
Untul si masa de cacao se topesc in thermomix sau pe bain-marine. Apoi se mixeaza la blender impreuna cu mierea, pana se obtine o consistenta lichida. 100 de g din compozitia obtinuta se pune la congelator sa se intareasca si se adauga in compozitia blatului, iar restul se pastreaza lichida pentru crema.
blat
7 curmale
3 smochine
450g migdale inmuiate
150g nuca romaneasca
100g ciocolata raw solida
50g ovaz
1 praf sare
1 lingura miere
Toate ingredientele se mixeaza, mai putin fulgii de ovaz. Acestia sunt adaugati la final si se mai mixeaza foarte putin. Pasta obtinuta se modeleaza in forma de tort.
crema in doua culori
450g caju inmuiat
1 avocado
150g ulei de cocos
150g unt de cacao
4 linguri miere
suc de la 2 portocale
1 praf de sare
3 sau 4 linguri de lucuma
50g ciocolata calda pt décor
Toate ingredientele se amesteca si se maruntesc (blender), mai putin 25 de grame de cacao. Dupa ce s-au omogenizat, compozitia obtinuta se imparte in doua. La o parte se adauga cele 25 de grame de cacao. Crema mai inchisa se adauga peste blat si se lasa 15 minute in congelator. Apoi se adauga si cea de-a doua crema, mai deschisa. Peste se pun cele 300 g ciocolata lichida (ramasa de la prima reteta) pentru a obtine un model placut. Cand totul e gata, lasati la congeltaor inca 4 ore.
Daca vreti sa simplificati reteta, amestecati toate ingredientele la blender si obtineti o singura crema. Se adauga peste blat si se lasa la congelator 4 ore.