tort raw-vegan de ciocolată şi caramel
16 felii /150 gr
blat:
400g migdale înmuiate
50g miere
25g curmale
30g smochine
1g sare
crema ciocolată:
2 buc avocado (350g miez)
125g miere
35g cacao
150g grăsime cocos
150g zeamă portocală
3g vanilie
250g zmeură
crema caramel:
300g curmale
300g tahini
300g grăsime cocos
350g zeamă portocală
30g lucuma
blatul
se amestecă toate ingredientele în robot, până se caramelizează , iar apoi se pune totul în formă de tort care a fost în prealabil presărată cu fulgii de cocos.
crema de ciocolată
se amestecîă în blender toate ingredientele, cu excepția zmeurei, până devin o cremă.
se rastoarana peste blat şi se lăsa la congelator 1 oră, după care se adaugă jumătate din crema de caramel. se presară zmeura, apoi se adăugă şi cealaltă jumătate şi se băgă la congelator.
crema caramel
se pun toate ingreientele în mixer şi se mixează până devin o cremă.