Ai observat vreodată o schimbare a atitudinii în timp ce ești înconjurat de o anumită culoare? Probabil ca da!
Culoarea rosie ne aduce bucurie, energie, e culoarea iubirii. La fel si plantele care au aceasta culoare sunt pline de nutrienti. Sfecla, rosiile, ardeiul rosu, rubarba, ceapa rosie, ridichea, toate acestea sunt bogate in antioxidanti, acid folic, potasiu si nitrati, sulfuri de allil.
Consumate zilnic s-a constatat ca pot ajuta sanatatea inimii, protejeaza organismul prin intarirea sistemului imunitar. Substanta din sfecla care ii da acea culoare de rubinie – betalaina, este un antioxidant cu proprietati antiinflamatorii.
Cum putem consuma aceste legume?
Sub forma de suc sau smoothie, in ciorbe sau ghiveci, sau crude in salate.
Incepe-ti dimineata cu un suc imuno-energizant compus din: sfecla, morcov, ghimbir, oferit de Rawdia.
La pranz poti savura un bors de sfecla si seara un carppaccio de sfecla cu hummus.
Ceapa verde, ridichi, loboda, urzici, stevie, spanac, toate ne coloreaza farfuria si ne-o umplu cu vitamine.
Iata cateva meniuri de primavara cu... read more
Tabieturile și miturile din familie sunt cele care ne ghidează alegerile alimentare, reacțiile, comportamentele, preferințele, rutina zilnică pe tot parcursul... read more