Back to Articole din blogul rawdia

pizza raw-vegana

ingrediente:

– 4 felii focaccia

– branzica de caju

– ciuperci proaspete

– masline deshidratate

– rucola

– pesto din busuioc

– sos de rosii picant

 

pe feliile de focaccia se intinde branzica de caju, peste care se aseaza cipercile proaspete feliate. apoi se pun pesto, rucola si sosul de rosii picant. se orneaza cu masline

 

cum faci focaccia?pizza (5)

ingrediente:

500 g migdale hidratate

30 g seminte in

10 g usturoi zdrobit

100 g rosii deshidratate

600 g rosii proaspete

150 g ardei gras rosu

1 mar ras

15 g busuioc proaspat, tocat

100 g masline tocate

2 g oregano uscat

2 g busuioc uscat

5 g sare

apa

25 g fulgi de drojdie inactiva

 

  1. maruntim in robot migdalele, dar nu pana in stadiul de faina ci le lasam putin grunjoase.
  2. usturoiul, rosiile uscate (acestea sunt in prealabil hidratate 30 minute) si cele proaspete, ardeiul  gras si marul se omogenizeaza la blender pana se obtine consistenta unui piure. la sfarsit se adauga si busuiocul proaspat si se mai blendeaza 2-3 secunde.
  3. semintele de in se fac faina
  4. ceea ce am obtinut mai sus impreuna cu ingredientele ramase se amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza bine. apoi se lasa sa se odihneasca 15 minute. daca cumva aluatul e prea tare, atunci se mai pot adauga rosii proaspete blendate. daca e prea moale, se poate adauga faina de in
  5. amestecul obtinut se intinde la deshidrator, se portioneaza in felii cu o spatula si se lasa 8-10 ore.

 

termen de valabilitate: 7 zile

 

cum faci pesto-ul de busuioc?

ingrediente:

50 g busuioc
50 g patrunjel
70 g seminte canepa
70 g caju
100 ml ulei masline
5 g sare
1 catel usturoi

amestecam toate ingredientele in blender (exceptie uleiul) si blendam cat mai bine. adaugam uleiul si mai mixam 5 sec.

 

cum faci sosul picant?pizza (6)

ingrediente:

4 rosii proaspete

8 rosii deshidratate

2 ardei iuti deshidratati

1 lingurita sare

1 ardei gras rosu

4 linguri ulei de masline

se pun toate in blender pana se obtine consistenta unui sos.

 

branzica de caju

85 g caju hidratat

10 ml suc lamaie

5 g sare

15 g ceapa verde taiata cubulete

5 g marar tocat

30 ml apa

caju, sucul de lamaie, apa si sarea se blendeaza impreuna pana se obtine o pasta omogena. in aceasta se adauga ceapa si mararul si se amesteca cu o spatula. puteti sa mai adaugati sare si lamaie dupa gust.

 

Share this post

Back to Articole din blogul rawdia
 
Glovo
bolt food
Tazzbyemag